SM-taistelu alkaa Imatralta

Imatran legendaarinen Kurkvuoren rata palaa pitkästä aikaa näyttämöksi, kun erittäin kovatasoinen motocrossin MX1-luokan SM-sarja jyrähtää käyntiin ensi viikonloppuna.

Motonet SM-motocross 2015 kilpailukausi käynnistyy Imatralta erittäin mielenkiintoisista asetelmista.  Jokaisessa kolmessa SM-luokassa on odotettavissa poikkeuksellisen kovatasoinen kilpailukausi ja jännitettä on jo ilmassa.

MX1-luokan hallitseva Suomen mestari Santtu Tiainen lähtee itsevarmana puolustamaan titteliään. Hän on valmistautunut kauteen ulkomailla treenaten ja on vahvassa kunnossa. Syytä onkin, sillä Tiainen saa vastaansa voitonjanoisen kuljettajajoukon. Haastajalistan kärjessä hallitseva MX2-luokan mestari Henric Stigell vaihtaa pääluokkaan ja aikoo taistella Suomen mestaruudesta.  Kyntensä on samoilla tavoitteilla terottanut myös Ludde Söderberg, Valtteri Malin ja Joni Roos. Ja jokainen heistä kykenee voittamaan Lisäksi osassa SM-sarjan kilpailuista pakkaa sekoittaa Harri Kullas. Odotukset SM-sarjan pääluokan osalta ovat täynnä tapahtumia ja taisteluhenkeä!

MX2 -luokka on myös erittäin mielenkiintoinen. Siinä jo alkukaudesta EM-sarjassa vauhtinsa osoittaneet, nuoret haastajat Miro Sihvonen ja Jere Haavisto saavat seurakseen tukun kovia MX2-luokan kärkinimiä. Aki Manninen ja muutama sairaslomalta SM-sarjaan palaava kuljettaja tulevat olemaan vahvoja kärkikamppailussa. MX2-luokassa tulemme näkemään varmasti kovia taisteluja. Nyt kauden avauksessa Imatralla saadaan ensimakua mihin nuorukaisten vauhti riittää.

SM-arvon kaudelle 2015 saaneessa MXC/A –luokassa tilanne on kutkuttava, EMX150-sarjan kuljettajat Emil Weckman ja Tatu Junnola kuuluvat ennakkosuosikkeihin jotka saavat vastaansa koko muun Suomen kärjen. Joonas Näppi ja Kevin Ragnel ovat varmasti vahvoilla.  MXC/A-luokassa on aistittavissa selvää jännitettä ja se lupaa pelkästään hyvää. Kysymys kuulukin kuka kuittaa nimiinsä osakilpailuvoiton Imatralta?

SM-sarjaan Amerikan tyyliä

Kaudella 2015 SM-sarjassa toteutetaan Fox Holeshot award –kilpailu. Kilpailu toteutetaan samaan tapaan kuin maailmanmestaruus-sarjassa MXGP:ssä. Luokkien MX1, MX2 ja MX/CA eniten starttivoittoja SM-erissä keränneet kuljettajat palkitaan kauden lopussa rahapalkinnoin.

Motonet SM-Motocross sarja käynnistyy  sunnuntaina 17.5 Imatran Kurkvuoressa, kilpailuerät alkavat kello 11.