SM-Motocross sarjaa kisattiin Karkkilan savella

Sunnuntaina oli vuorossa kauden viides SM-osakilpailu joka kilpailtiin Mansikin hienolla saviradalla. Öiset ja aamuiset sateet eivät pystyneet häiritsemään hienoa kilpailua jossa tapahtumia riitti.

Päivä alkoi MX2-luokan kilpailuerällä jonka kuittasi nimiinsä Tampereen Motocrossia edustava nuori Jere Haavisto. Startin nappasi Hyvinkään Mootorikerhon Aki Manninen joka myös johti erää yli puolenvälin, mutta kaatumisen seurauksena joutui taipumaan kakkoseksi. Erän kolmanneksi kiilasi Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen. Myös toinen erä tarjosi kovia taisteluita. Startin otti Siilinjärven Vesan Roope Väätäinen perässään Aki Manninen ja Juuso Matikainen. Manninen nousi pian ykköseksi perässään Matikainen sekä Jere Haavisto. Jere ohitti Matikaisen ja alkoi ajaa kärkeä kiinni. Erän loppupuolella Haavisto pääsi aivan kärjen kantaan ja samaan aikaan Matikainen ajoi ulos radalta pudoten monta sijaa. Kärjessä ajaneen Mannisen ja Haaviston taistelu ratkesi Haaviston kaatumiseen ja kolmantena ollut Miro Sihvonen pääsi samalla aivan tamperelaisen kantaan. Maaliin tultiin samassa järjestyksessä, ensimmäisenä Manninen, Haavisto toinen ja Sihvonen hienon taistelun päätteeksi kolmas.

Luokan kokonaistulokset:

1. Aki Manninen
2. Jere Haavisto
3. Miro Sihvonen

MXC/A:n startin nappasi Imatran Moottorikerhon Matias Versterinen, jonka komennossa erä eteni maalilipulle asti. Kakkos- ja kolmossijoista käytiin tiukkaa taistoa Jalasjärven Kevin Ragnellin sekä Kouvolan Motocrossin Joonas Näppin ja Mauno Niemisen välillä. Ihan loppukierroksilla Näppi ja Ragnell kävivät kamppailun jonka lopulta korjasi Näppi Ragnellin ollessa kolmas. Toinen erä oli ensimmäisen toisinto, kärkeen kiilasi Vesterinen perässään Näppi, Ragnell ja Kurvinen. Johtopaikka kuitenkin vaihtui Näpin puristettua kärkeen, toisena jatkoi Vesterinen perässään Ragnell ja Kurvinen.
Ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Matias Vesterinen, Joonas Näppi ja Aleksi Kurvinen.

Luokan kokonaistulokset:

1. Matias Vesterinen
2. Joonas Näppi
3. Kevin Ragnell

MX1-luokan ensimmäistä erää hallitsi Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malinin. Lähdössä kärkeen ampaisi Karkkilan Moottorikerhon Niko Kalatie saaden peräänsä koko muun joukon. Ensimmäisen kierroksen lopulla Malin tuli Kalatien ohi ja lähti muilta karkuun. Erän loppupuolella Malin kuitenkin kaatui ja mennetti etumatkansa. Aiemmin kakkoseksi noussut Helsingin Moottorikerhon Henric Stigell pääsi aivan Malinin kantaan, mutta ei ohi. Maalissa järjestys oli Malin, kakkosena Stigell ja hienosti kolmantena kotiseuran Kalatie.
Toisessa erässä riitti tapahtumia, startin nappasi taas Kalatie perässään Roos ja Valtteri Malin. Malin johti jo erää, mutta joutui keskeyttämään tekniikkamurheiden takia. Henric Stigell puristi kärkeen perässään Ludvik Söderberg ja Niko Kalatie ja tässä järjestyksessä tultiin maaliin saakka.


Luokan kokonaistulokset:

1. Henric Stigell
2. Ludvik Söderberg
3. Niko Kalatie

 

Täydelliset tulokset: http://www.mylaps.com/en/events/1173629


SM-Motocross sarja jatkuu Siilinjärvellä 16. elokuuta.