Runsas yleisö nautti SM-motocrossista Siilinjärven auringossa

Motonet SM-Motocross sarjan kuudes osakilpailu kilpailtiin sunnuntaina Siilinjärven hamulassa. Hieno ja aurinkoinen sää, sekä kisa-alueen loistavat puitteet loivat SM-kilpailulle mitä parhaat edellytykset. Tuhatpäinen kisayleisö sai nauttia huippumotocrossista kaunissa kesäsäässä.

Päivä lähti käyntiin aamun aika-ajoilla, C/A luokassa kovinta vauhtia piti Imatran Moottorikerhon Matias Vesterin. MX2-luokassa nopein oli Tampereen Motocrossin Jere Haavisto. MX1-luokassa Hyvinkään Mootorikerhon Valtteri Malin otti puolestaa piikkipaikan.

 
MX2-luokan ensimmäinen erä meni aika-ajojen pohjatkin ajaneelle Tampereen Jere Haavistolle. Startin nappasi Jami Numminen, joka johti kisaa kunnes joutui kaatumisen takia keskeyttämään. Hienon kilpaerän ruutulippu heilui ensin Haavistolle ja Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen kiilasi kakkoseksi ja Kuopion Mootorikerhon Jaro Pääkkönen kolmanneksi. Kärkikolmikon takana kävivät kiivasta taistoa Juuso Matikainen ja järjestävän seuran Roope Väätäinen, joka korjasi nelospaikan jättäen Matikaisen viidenneksi.

 

Luokan kakkoserästä ei tapahtumaa puuttunut. Kärkeen ampaisi Haavisto, perässään Maninen ja Sihvonen. Haavisto kuitenkin kaatui ja tippui kolmanneksi, kärkeen nousi Maninen kannoillaan Sihvonen joka pystyi nousemaan ensimmäiseksi. Myös Haavisto ohitti Mannisen joka puolusti asemiaan Juuso Matikaista vastaan.

Tämän taistelun kuitenkin korjasi Matikainen. Maalissa järjestys oli Sihvonen, Haavisto ja Matikainen.

 

MX2-luokan yhteistulos,

1. Miro Sihvonen,
2. Jere Haavisto,
3. Juuso Matikainen

 

MXC/A ensimmäinen erä oli myös mielenkiintoinen. Kärkeen ampaisi Imatran Matias Vesterinen perässään Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman. Tämä taistelu kuitenkin vesittyi Vesterisen rengasrikkoon. Kärjessä kävi myöhemmin useampikin kuljettaja, mutta taistelun vei Weckman, kakkoseksi ylsi Kouvolan moottorikerhon Mauno Nieminen ja kolmanneksi Vantaan moottorikerhon Aleksi Kurvinen.

 

Myös toinen erä oli tapahtumarikas. Kärkeen säntäsi taas Matias Vesterinen mutta hän kaatu miltei heti ja tippui kauas kärjestä.  Kouvolan Mootorikerhon Tatu Junnola nappasi kärkipaikan ja piti sen ruutulipulle asti. Junnolan takana sijoituksen vaihtuivat tiuhaan, sarjakärki Jalasjärven Kevin Ragnell taisteli podiumipaikasta mutta pieni ajovirhe pudotti hänet sen ulkopuolelle. Maalissa kärkikolmikko oli Junnola, Kurvinen ja Weckman.

 

MXC/A-luokan yhteistulos,

1. Emil Weckman,
2. Aleksi Kurvinen,
3. Tatu Junnola

 

 Pääluokassa MX1 käytiin kovaa kamppailua voitosta, startistä kärkeen ampaisi Henric Stigell perässään koko muu joukko. Alkukierroksilla Hyvinkään mootorikerhon Valtteri Malin nousi kärkeen ja alkoi kuroa eroa Stigelliin, Malin kuitenkin kaatui ja Stigell otti takaisin paikkansa perässään Söderberg ja Siilinjärven Santtu Tiainen. Kohta Tiainen ohitti Söderbergin ja nousi kakkoseksi, vahva vauhti kiidätti Tiaisen Stigellin kantaan ja lopulta ohi. Ruutulipulle mentiin Tiasen johdolla runsaan kotiyleisön hurratessa. Erän kakkoseksi Stigell ja kolmanneksi Söderberg.

 

Toisessa erässä startin otti taas Henric Stigell, mutta nopeasti kärkeen siirtyi Karkkilan mootorikerhon Niko Kalalatie jonka johdolla viiletettiin esimmäiset kierrokset. Pian kuitenkin Stigell otti paikkansa takaisin perässään Santtu Tiainen ja Tampereen Motocrossin Teemu Keljo. Erä jatkui Stigellin komennossa ruutulipulle asti. Erän kärkikolmikko oli lopuksi Stigell, toisena Tiainen ja kolmantena Keljo.

 

MX1-luokan yhteistulos,
1. Henric Stigell,
2. Santtu Tiainen,
3. Ludvic Söderberg

 

Täydelliset tulokset: http://www.mylaps.com/en/events/1186663