Orimattilan Moottorikerholle kerhojoukkueiden Suomen mestaruus

Orimattilan Moottorikerho otti motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden sunnuntaina Vantaalla. Ennakkosuosikki ja karsinnan voittanut Tampereen Motocross menetti menestysmahdollisuudet kilpailun toisessa erässä.

Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkue (OriMK 1) oli lopulta täysin pitelemätön SM-kerhojoukkuekilpailussa. Juuso Matikainen ajoi erissään voiton ja kakkossijan, Niko Koskela säesti kolmos- ja vitostiloilla, ja Joni Tuominen täydensi tuloksen kahdella kutossijalla. Joukkueenjohtajana toimi Mikko Kaasinen.

- Meillä oli tiedossa, että mestaruuteen on mahdollisuudet. Emme kuitenkaan ottaneet siitä paineita, vaan ajoimme rennosti. Kaikki vetivätkin hyvin ja tasaisesti, mikä on tärkeää joukkuekisassa, henkilökohtaista SM-hopeaa tänä vuonna jo voittanut Matikainen muistutti.

- Orimattilan Moottorikerho ajoi mestariksi myös vuonna 2012, mutta minulle tämä on ensimmäinen titteli myös henkilökohtaiset sarjat huomioiden. Liityin seuraan vasta tänä vuonna, mutta Koskela ja Tuominen juhlivat myös silloin edellisellä kerralla.

SM-hopeaa ajoi Turun Seudun Moottoriurheiljat joukkueella Patrik Raittala, Harri Yli-Villamo ja Joona Saari joukkueenjohtajanaan Jarno Mattila.

SM-pronssin pokkasi Rauman Seudun Moottorikerho miehityksellä Waltteri Koskinen, Sami Aaltonen ja Joni Roos joukkueenjohtajanaan Uolevi Aaltonen.

Joukkueiden loppupisteissä huomioitiin viisi parasta eräsijoitusta kuudesta. OriMK 1 keräsi 17 pistettä, kun TSMU 1:n koriin kasautui 29 ja RasMK 1:n saldoksi muodostui 32 pistettä.

Kilpailun isäntäseura ja Suomen mestaruutta puolustanut Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue oli neljäs miehityksellä Aleksi Kurvinen, Karl-Robert Reinike ja Tino Toikkanen joukkueenjohtajanaan Petteri Väg. Reinike voitti päivän ainoana kuljettajana kummatkin ajamansa erät.

Lauantaina karsinnan voittanut Tampereen Motocrossin ykkösjoukkue (TamMC 1) sortui virheisiin ja epäonneen. Jere Haavisto ajoi avauserässä toiseksi, mutta myöhästyi kakkoserän lähtökarsinasta eikä saanut ajaa erässä lainkaan. Teemu Keljon pyörä hajosi puolestaan hänen avauserässään. Teemu Lehtinen ajoi kertaalleen seitsemänneksi, mutta viimeiseen erään ei lähtenyt yhtään TamMC 1:n edustajaa. Joukkue oli lopulta finaalin viimeinen, eli 20.

Sipoon Moottorikerho juhli pienten pyörien kilpailussa

Sunnuntaina ajettiin myös perinteiden mukaisesti 10-15-vuotiaiden epävirallinen kerhojoukkuekilpailu MXC-luokissa. Siinä mestaruuden otti Sipoon Moottorikerhon ykkösjoukkue, jossa ajoivat Väinö Vimpari, Viktor Juselius ja Kimi Koskinen. Joukkueenjohtajana toimi Olli Koskinen.

Hopean pokkasi Jalasjärven Moottorikerho / UA:n ykkösjoukkue Jere Harju, Aaro Kankaanpää ja Arttu Sihvonen joukkueenjohtajanaan Sirpa Harju.

Pronssille ajoi Tampereen Motocrossin ykkösjoukkue Antton Iivonen, Leevi Liimatainen ja Kasper Kangasniemi. Joukkueenjohtajana toimi Tuomo Kangasniemi.

Kuusieräisessä kilpailussa oli mukana 21 joukkuetta.

Motonet SM-Joukkuekilpailu päätti kotimaisen motocrossin ulkoratakauden 2016.

Tulokset:
http://www.suomencrossitulokset.fi/tulokset-joukkue-2016-vantaa.html

 

SM-sarjan nimikkoyhteistyökumppani on Motonet Oy ja sarjan nimi Motonet SM-Motocross 2016.  Muut yhteistyökuppanit ovat Ford, Autokeskus, Transitar, Värikäs, Dunlop, Motul, Oakley, KTM, FOX, Monster Energy, EVS, RaceSoCal, JPV Racing, Bahco, Huikuri Productions, Blingfactory, Team Laine, VHJ-Service, Offroadpro, RaffiGraphix, Infra Taito, Pirkan Pinnoitus, DC shoes, DirtCult.

SM-Motocross tiedotus