Orimattilan Moottorikerho ylivoimainen SM-kerhojoukkuekilpailussa

Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela lähtivät selkeinä ennakkosuosikkeina kilpailuun. He toivat Orimattilan Moottorikerholle (OriMK) ykköstilan jo lauantaisessa karsinassa, minkä jälkeen vakuuttava meno jatkui sunnuntain finaalissa.

 

Kun joukkueiden lopputuloksiin laskettiin viisi parasta eräsijoitusta kuudesta, kirjasi OriMK vain kymmenen sijoituspistettä eräsijoilla yksi, kaksi, kaksi, kaksi ja kolme. Sama kolmikko voitti Suomen mestaruuden myös viime vuonna Vantaalla.

 

- Olen tietenkin mielettömän tyytyväinen ja niin on koko joukkueemmekin. Kyllähän mestaruus on tälläkin kertaa todella hieno asia. Itse olisin kyllä halunnut antaa enemmän kaasua viimeisessä erässäni, mutta ajattelin ajaa varmasti, voiton ja kakkossijan kuitannut Koskela iloitsi.

 

Jämsän Seudun Moottorikerho otti SM-hopeaa miehityksellä Santeri Kinnunen, Roni Kytönen ja enduron puolelta "lainattu" Mika Tamminen.

 

SM-pronssin nappasi tiukassa taistossa Vantaan Moottorikerho (VMK), jonka väreissä ajoivat Aleksi Kurvinen, päivän ainoa tuplaerävoittaja Karl-Robert Reinike ja Henri Jumppanen.

 

Rauman Seudun Moottorikerho - Waltteri Koskinen, Sami Aaltonen, Joni Roos - keräsi yhtä monta pistettä kuin VMK, mutta jäi neljänneksi, koska vantaalaisilla oli parempi yksittäinen eräsijoitus.

 

Nuorten kuljettajien muodostama Kouvolan MC oli viides joukkueella Mauno Nieminen, Joonas Näppi ja Tatu Junnola.

 

Lauantain karsinnassa oli mukana 32 kerhojoukkuetta, joista 20 pääsi sunnuntaiseen finaaliin.

 

Kolme muuta joukkuemestaria

 

Viikonloppuun mahtui myös kansalliset kerhojoukkuekilpailut alle 11-vuotiaiden MX65-luokassa ja alle 15-vuotiaiden MXC-luokassa sekä joukkuekilpailu veteraaneissa.

 

MX65-luokan mestaruuden vei viime vuoden tapaan Vantaan Moottorikerho, jota edustivat Eelis Viemerö, Saku Mansikkamäki ja Matias Miettinen. Turun Moottorikerho otti hopeaa joukkueella Eino Pihlava, Ilmari Kemppi ja Aaro Menna. Pronssille ajoi Porin Moottorikerho Topias Konton, Ville Ritolan ja Onni Majaluoman voimin.

 

MXC-luokissa juhli Turun Moottorikerho nuorisokolmikolla Kimi Tammi, Hermanni Koskinen ja Verneri Aaltonen. Tampereen Motocrossin Aleksi Vesanto, Valtteri Laakso ja Leevi Oksanen ottivat hopeaa. Pronssille sijoittui Turun Seudun Moottoriurheilijoiden joukkue Joakim Hindersson, Kasimir Hindersson ja Miro Varjonen.

 

Veteraanit saivat koota joukkueensa myös yli seurarajojen. Joukkueen nimi sai olla seuran nimi vain, jos kaikki kuljettajat edustivat samaa seuraa.

 

Voiton nappasi Karkkilan Moottorikerho kuljettajinaan Pasi Virtanen, Niko Kalatie ja Toni Paakkinen. Kakkossijan kuittaisi Mopopojat miehityksellä Tommi Laine, Lari Lehtiö ja Mika Kaipanen. Kolmansia olivat Savo-Karjalan Ismo Kylmälä, Toni Kuivalainen ja Janne Kuivalainen.

 

Kotimaisen motocrossin ulkoratakausi on nyt päättynyt.

 

Suomen miesten maajoukkue kilpailee vielä tulevana viikonloppuna maajoukkueiden MM-kilpailussa Iso-Britanniassa. Joukkueessa ajavat Orimattilan Moottorikerhon Suomen mestarikerhojoukkueen Juuso Matikainen sekä Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste ja Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joista kaksi viimeksi mainittua eivät kilpailleet Miehikkälässä.