Motocrossin SM-sarja starttaa jälleen Imatralta

Sunnuntaina 17.5. käynnistyy kotimaisen motocrossin SM-pääsarja Imatralta.

Paluu SM-kilpailujärjestäjäksi on ahkeralle Imatran moottorikerholle mieluinen. Kova panostus paikalliseen junioritoimintaan sekä rata-alueen kehittämiseen on tuottanut toivottua tulosta ja kilpailujärjestäjät ovat luonnollisesti erittäin iloisia tulevasta SM-osakilpailusta.

”Vuonna 1993 ajettiin edellinen kaksipyöräisten SM-Motocross osakilpailu Kurkvuoressa. Olemme tehneet paljon töitä lajin eteen ja nyt palaamme takaisin SM-sarjaan. Myös juniorimme viimeaikainen menestys Euroopan kilpailuissa on hieno asia joka varmasti auttaa lajin kasvua alueellamme”, kilpailun johtaja Marko Heija Imatran moottorikerhosta kertoo.


Kauden 2015 SM-sarjassa pääluokka on MX1. Lisäksi kisataan MX2-luokassa ja alkavalle kaudelle SM-arvon saaneessa junoriluokassa MX/CA. SM-Motocross sarja kiertää kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Erittäin kovatasoisessa kilpasarjassa ajetaan yhteensä 48 tiukkaa kilpailuerää ja suomenmestaruudet ratkeavat viimeisissä osakilpailuissa syksyllä. Imatralla kisataan myös lauantaina 16.5. muun muassa MXJ-luokan Suomen Cup -lähtöjen merkeissä.