Motocrossin SM-Kausi päätökseen, suomenmestarit saivat mitalinsa Katajanokalla

Motocrossin SM-kausi päätökseen, suomenmestarit saivat mitalinsa Katajanokalla

 

 

Aki Manninen MX1 ja Kim Savaste MX2

 

Lauantaina 10. joulukuuta Helsingissä järjestetyssä Suomen moottoriliiton gaalassa palkittiin koko kotimaisen motocrossin parhaimmisto. Juhlava ja tunnelmallinen gaala oli hieno päätös tiukalle SM-kilpailukaudelle.

Motocrossin kauden 2016 suomenmestarit Aki Manninen (MX1) ja Kim Savaste (MX2) kertoivat mietteitään kuluneesta kaudesta ja valoittivat myös tulevaa.

 

Polvileikkauksesta toipuvalla Aki Mannisella onnistunut MX1-debyytti

 

”Kokonaisuutena hieno SM-kausi joka päättyi uran toiseen mestaruuteen. Viime kaudella ajoin MX2-luokan mestaruuteen ja nyt ylsin samaan MX1-luokassa. Tänä vuonna meinasi välillä mennä tosi jännäksi, mutta saatiinhan se mestaruus sieltä puristettua kotikisassa Hyvinkäällä. Kaudesta jäi kyllä hyvä maku.

Ensi kauden aloitus on vielä vähän auki, syksyllä CC-kisassa rikkoutunut polvi on leikattu ja sen toipuminen on hyvällä mallilla, mutta toinenkin polvi tarvisi huoltoa ja tämä vaikuttaa tietysti ensi kauteen ja siihen valmistautumiseen.”

 

MX2 suomenmestari ja MXJ Suomen Cupin voittaja Kim Savaste palaa pyörän selkään

 

”Kotimaan kausi oli hyvä, tiukkoja kisoja molemmissa sarjoissa ja tuli paljon ajoa joka kisaviikonlopuille. Sarjojen mestaruudet ovat tietysti tosi hieno juttu kuten myös tulokset EM-sarjassa. Joukkue MM-kisassa sattunut loukkaantuminen tuli sekä hyvään että huonoon väliin, ehdin kuitenkin ajamaan EM- ja SM-kauden loppuun ja olkapäästäkin on nyt ruuvit ja levyt poistettu. Italian kolhuista toipuminen on edennyt hyvin ja sain lääkäriltä hyviä uutisia paluun suhteen. Voin aloittaa ajotreenit maaliskuussa ja alkaa keskittymään tulevaan EM-kauteen, vaikka alkukauden kisoja en pysty ajamaan. Tulevat kuukaudet näyttävät sitten miten asiat etenee, treenaamaan ja kisaamaan tekee tietenkin mieli”, Savaste kertoo.

 

Emil Weckmannilla kiireinen syksy Italiassa

 

MXC/A-luokan mestari Emil Weckman ei päässyt treenikiireiltään osallistumaan gaalaan. Emil on viettänyt loppusyksyn uuden tiiminsä kanssa Italiassa, missä valmistautuminen tulevaan EM-sarjaan sekä Italian mestaruussarjaan on käynnistynyt hienosti.

 

 Yhteistyökumppanit tyytyväisiä SM-kisakauteen

 

Motonet SM-Motocross sarjan promoottori Marko Panula kiittää sarjan kumppaneita sekä kisajärjestäjiä:

 

Kotimaisen motocrossin pääsarjassa on tapahtunut paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Tästä iso kiitos kuuluu kaikille sarjan yhteistyökumppaneille joiden tärkeällä panostuksella olemme pystyneet viemään lajia yhdessä eteenpäin. Yhteistyömme Suomen moottoriliiton, lajiryhmän ja kerhojen kanssa on sujunut hienosti ja se näkyy kisatapahtumissa kasvaneina yleisömäärinä sekä tapahtumien yleisilmeessä. Myös rahapalkinnot, tuotepalkinnot sekä videotuotantomme ovat tärkeä osa SM-Motocrossin markkinointikokonaisuutta. Kilpailukausi 2016 oli erittäin onnistunut ja siitä on hienoa lähteä jatkamaan kohti tulevaa.

 

 Pirkanmaalaisyritykset mestareiden rahapalkintojen takana

 

Kaksi Pirkanmaalaisyritystä, Pirkan Pinnoitus Oy sekä Infra Taito Oy, mahdollistivat kauden 2017 Suomenmestareiden rahapalkinnot.

 

Pirkan Pinnoituksen toimitusjohtaja Jarno Kauppisen perheessä motocross on tärkeässä roolissa:

 

Motocross on suuressa roolissa perheessämme, kolme omaa poikaa kilpailee ja vietämmekin suuren osan kesäviikonlopuista lajin parissa. Olemme myös yrityksenä olleet crossissa mukana jo useita vuosia ja halusimme lähteä SM-sarjaan mukaan tukemaan lajia sekä huipulle tähtääviä urheilijoita. Omien lapsienkin menestyksen nälkä kasvaa vain vuosi vuodelta ja panostus lajiin siinä samalla. Pojat ideoivatkin oman ratansa yrityksemme takapihalle ja pääsevät ajamaan lähes joka päivä. On mahtavaa olla mukana kotimaisessa motocrossissa ja toivonkin, että myös muut yritykset tarttuvat tilaisuuteen!

 

Infra Taito Oy:n Arttu Kovasiipi on Kauppisen kanssa samoilla linjoilla. ”Motocross on mahtava ja mielenkiintoinen laji, eikä ole sattumaa, että myös me lähdimme SM-sarjaan mukaan. Toivottavasti pystymme yhdessä kehittämään kotimaista motocrossia vielä entisestään.”

 

SM-sarjan nimikkoyhteistyökumppani on Motonet Oy ja sarjan nimi Motonet SM-Motocross 2016.  Muut yhteistyökuppanit ovat Ford, Autokeskus, Transitar, Värikäs, Dunlop, Motul, Oakley, KTM, FOX, Monster Energy, EVS, RaceSoCal, JPV Racing, Bahco, Huikuri Productions, Blingfactory, Team Laine, VHJ-Service, Offroadpro, RaffiGraphix, Infra Taito, Pirkan Pinnoitus, DC shoes, DirtCult.