SM-motocrosskausi jatkuu Alavuden Murronnevan hiekalla

SML Motonet SM-motocross -sarjan kauden 2017 toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden isännöimällä upealla Murronnevan hiekkaradalla 26.-27.8. Maamme motocrossratojen ehdottomaan parhaimmistoon lukeutuva rata suurine korkeuseroineen tarjoaa kuljettajille haastetta ja yleisölle paljon nähtävää. Kaksipäiväisessä kilpailussa on mukana yli kaksisataa kuljettajaa. Lauantaina kisataan Latvalan puutarha –motocross Suomen Cup pisteistä ja sunnuntaina puolestaan on SM-luokkien vuoro.

Kotimaisen huippumotocrossin pääsarjan kilpailuissa on nähty kauden aikana tiukkoja taisteluita osakilpailuvoitoista ja Alavuden Murronneva luo loistavan jatkumon hienolle SM-Motocross sarjalle. Edellisessä SM-kilpailussa Karkkilassa tehtiin kauden yleisöennätys ja Alavuden kilpailulta ei odoteta yhtään vähempää, kun Suomen parhaimmisto saapuu taistelemaan Murronnevan herruudesta.

 

 

MX1-luokassa sarjakärki Toni Eriksson haluaa vankistaa johtoaan


Pääluokan MX1 sarjakärjessä viilettävä Toni Eriksson odottaa hyvää tulosta sekä runsasta pistepottia tutulta hiekkaradalta. Etelä-Pohjanmaan oma kärkikuljettaja Harri Yli-Villamo on myös valmis näyttämään vauhtiaan ja Harrilta onkin odotettavissa vahva suoritus. Luokan muu kärki Joni Roos, Santtu Tiainen, Teemu Keljo sekä supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen järjestävät varmasti kunnon taistelun Murronnevan kuninkuudesta.

 

MX2-luokassa vauhtia EM-sarjasta, Haavisto vastaan Savaste

Keskimmäistä SM-luokkaa MX2 johtaa Jere Haavisto joka on kisannut tämän kauden EMX250-sarjaa ja ottanut sieltä hyviä pistesijoituksia. Sarjakärki tykkää Alavuden radasta ja hänen vauhtinsa tulee olemaan varmasti hurja. Luokkaan on ilmoittautunut myös viime kauden suomenmestari Kim Savaste joka haluaa Alavudelta täyden pistepotin. Sarjakakkonen Juuso Matikainen, Roni Salin, Waltteri Koskinen sekä Roni Kytönen kuuluvat myöskin kärkikaartiin.

Pohjalaisväriä tuovat Jalasjärven nuoret miehet Joel Latvala ja Matias Latvala jotka tulevat näyttämään vauhtinsa kovatasoisen luokan SM-pistetaistossa. Nuorten SM-luokan MXC/A-sarjan kärjessä ajaa Sampo Rainio, kakkosena Kasper Kangasniemi ja kolmantena Niko Ahokas. Pohjalaispoikina luokassa kisaavat Jalasjärven Jere Harju joka on luokassa kuudentena ja häneltä odotetaan hyvää tulosta tutulla hiekkaradalla kuten myös seurakaverilta Arttu Sihvoselta.


Lauantaina kisataan Suomen Cup -luokissa ja junioreiden MXC/B –luokassa

 

Suomen Cup:in MXJ-luokan kisaerät ovat olleet todella kovaa kamppailua alusta loppuun. Luokkaa johtaa tasapistein Joonas Näppi ja Mauno Nieminen. MXJ-luokan kärkeen kuuluvat myös Rasmus Kumaja ja Aleksi Kallas. Lähialueen kuljettajista luokassa kisaa Pietarsaaren Sebastian Östman sekä Jalasjärven Jere Vähä-Karvia, joilta on myös odotettavissa hyvä suoritus tutulta radalta.

Veteraaniluokat MXV 35, MXV 45 sekä MXV55 kisaavat myös lauantaina. Lisäksi Murronnevalla nähdään kansallinen junioreiden MXC/B luokka jossa kisaa ennätysmäärä pohjalaisjunioreja. Nuoret herrat MXC/B-luokassa ovat Mikke Hakaoja, Heikki Vähäpesola, Antti Kuusela, Ossi Soukkala, Matias Koivupuisto, Aatu Katajaniemi, Lauri Brandt, Niko Koivuniemi, Oskari Mäki, Sameli Vähämaa, Marius Mäkynen ja Samuel Svärd. 

Kilpailut Murronnevalla alkavat molempina päivinä kello 12.00.
Kilpailupaikan osoite on Risujoentie 197, Alavus. 
Liput tapahtumaan 10 eur
pvä/hlö, alle 12-v. Ilmaiseksi.