EM-sarjan kuljettajat vauhdissa SM-motocrosseissa Alavudella

Motocrossin SM-sarjan viidenteen osakilpailuun saatiin lisämaustetta, kun EM-sarjassa kilpaillut Miro Sihvonen asettui lähtöviivalle Alavudella sunnuntaina. Alle 15-vuotiaissa Emil Weckman puolestaan varmisti Suomen mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua.

EM-sarjalaiset vauhdissa

Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen saapui SM-sarjaan nyt, kun EMX250-luokan EM-kausi on päättynyt. Euroopan mestaruussarjassa kuudenneksi ajanut Sihvonen oli omaa luokkaansa MX2-luokan SM-osakilpailussa vieden nimiinsä aika-ajon sekä kummatkin kilpaerät.

- Oli todella kiva ajaa välillä SM-sarjaa ja näin hienolla radalla. Myös kavereiden tapaaminen oli mukavaa. Lisäksi ymmärsin, että katsojatkin odottivat, minkälainen vauhti minulla nyt on EM-kauden päätteeksi, Sihvonen sanaili.

- Olin luottavainen kisaan lähtiessäni, mutta jännitin ennen aika-ajoa, koska aistin minuun kohdistuvat odotukset. Ajoni ei kulkenut päivän aikana aivan niin kuin olisi pitänyt, mutta vauhtia oli riittävästi voittamiseen. Kaaduin ensimmäisessä erässä kerran, mutta se ei pilannut tulosta.

EMX150 Euroopan mestarille Suomen mestaruus

Emil Weckman pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta jo nyt kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Sipoon Moottorikerhon (SiMK) juniori oli voittanut kauden kaikki erät alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokassa, ja sama tahti jatkui Alavudella.

Weckman kasvatti piste-etumatkansa sarjassa toisena olevaan Kouvolan MC:n Mauno Niemiseen nähden 52 pisteen. Jaossa on enää maksimissaan 50 pistettä, joten Weckman on varma mestari.

- Ensimmäinen mestaruus Suomessa tuntuu mukavalta viime kauden Euroopan mestaruuden jatkeeksi. Olen onnistunut tänä vuonna melkein kaikissa starteissa, mikä on auttanut erien ajamista. Myös ajo itsessään on tuntunut hyvältä, kuluvan kauden EMX150-luokan EM-sarjaa johtava Weckman kommentoi.

Motonet SM-Motocrossin kausi päättyy kuudenteen osakilpailuun Hyvinkäällä 3.-4. syyskuuta.

SM-sarjan nimikkoyhteistyökumppani on Motonet Oy ja sarjan nimi Motonet SM-Motocross 2016.  Muut yhteistyökuppanit ovat Ford, Autokeskus, Transitar, Värikäs, Dunlop, Motul, Oakley, KTM, FOX, Monster Energy, EVS, RaceSoCal, JPV Racing, Bahco, Huikuri Productions, Blingfactory, Team Laine, VHJ-Service, Offroadpro, RaffiGraphix, Infra Taito, Pirkan Pinnoitus, DC shoes, DirtCult.


Tulokset:

MX1-luokka:
1. Teemu Keljo, 50 pistettä
2. Joni Roos, 42p.
3. Aki Manninen, 40p.

MX1-luokka SM-pistetilanne:
1. Keljo, 210p.
2. Manninen, 203p.
3. Roos, 185p.

MX2-luokka:
1. Miro Sihvonen, 50p.
2. Jere Haavisto, 44p.
3. Kim Savaste, 40p.

MX2-luokka, SM-pistetilanne:
1. Savaste, 215p.
2. Juuso Matikainen, 187p.
3. Haavisto, 158p.

MXC/A-luokka:
1. Emil Weckman, 50p.
2. Mauno Nieminen, 44p.
3. Joni Mäkelä, 38p.

MXC/A-luokka, SM-pistetilanne:
1. Weckman, 250p.
2. Nieminen, 198p.
3. Miro Niemi, 177p.

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1310624

Pistetilanteet:
www.mylaps.com/en/championships/212400