SM-Motocrossia Hyvinkään helteessä, Stigell suomenmestaruuteen

Sunnuntaina Hyvinkään Moottorikerhon isännöimässä seitsemännessä Motonet SM-motocross osakilpailuissa nautittiin mahtavista kilpailuista sekä erittäin lämpimästä elokuun auringosta. Yleisöä saapui paikalle runsaasti ja kisatunnelma oli korkealla. 

Pääluokan MX1 suomenmestariksi ajoi Helsingin Moottorikerhon Henric Stigell. Näin hän varmisti mestaruutensa jo ennen kauden viimeistä Heinolan osakilpailua. 


Päivä alkoi MX2-luokan ensimmäisellä kilpailuerällä josta ei dramatiikkaa puuttunut. Startista kärkeen ampaisi kotiradallaan sarjakärki Aki Manninen joka lähti viemään joukkoa, mutta kohtasi kuitenkin pian tekniikkaongelman ja joutui keskeyttämään. Kärjessä erä jatkui Juuso Matikaisen ja aika-ajojen kärkimiehen Miro Sihvosen välisellä taistelulla. Ensin johti Matikainen, sitten Sihvonen puristi ohi ja ajoikin jonkin aikaa turvallisessa johdossa. Pieni virhe ja kaatuminen pudotti Sihvosen Matikaisen taakse. Takana Tampereen Jere Haavisto nousi kolmanneksi. Sihvosen ja Matikaisen taistelu jatkui ruutulipulle asti ja lopulta Matikainen voitti hienon erän.

Kakkoserästä ei tapahtumaa puuttunut. Startin nappasi Jami Numminen perässään Sihvonen, Manninen ja Haavisto. Sihvonen pystyi ohittamaan Nummisen ennen erän puoliväliä. Taistelu heti kärjen takana oli hurjaa, Haaviston ja Mannisen välisessä kamppailussa ei osumilta vältytty ja tiukkaa vääntöä kesti lähes koko erän ajan. Yksi osumista kuitenkin johti valitettavasti molempien kuljettajien tippumiseen kärkikamppailusta. Sillä välin Miro Sihvonen jatkoi johdossa ruutulipulle asti. Kakkosena maaliin tuli Numminen ja kolmanneksi nousi Rauman Mootorikerhon Waltteri Koskinen.

MX2-luokan yhteistulokset:

1. Miro Sihvonen, 2. Jami Numminen, 3. Waltteri Koskinen

MXC/A-luokan kilpailu alkoi Imatran Moottorikerhon Matias Vesterisen ottaessa jälleen startin. Alkukierrokset mentiin Vesterisen johtaessa, perässä Kouvolan Joonas Näppi ja Sipoon Emil Weckman. Vesterinen kuitenkin kaatui ja joutui keskeyttämään, Näppi nousi kärkeen perässään Weckman joka ajoi vahvaa ajoa ja nousikin erän lopussa Näpin ohi kärkeen. Ruutulipulle tultiin Emil Weckamanin komennossa, Joonas Näppi oli toinen ja Kevin Ragnell kolmas. Emil Weckman oli myös luokan aika- ajon nopein kuljettaja.


Toisen erän alku oli ensimmäisen toisintoa, startista kärkeen Vesterinen, Näppi toisena ja Weckman kolmantena. Vesterinen kuitenkin kaatui ensimmäisellä kierroksella ja tippui kärjestä. Johtopaikasta taistelivat Joonas Näppi ja Emil Weckman joka nousi pian kärkeen. Erän puolivälissä Aleksi Kurvinen nousi toiseksi ja Tatu Junnola kolmanneksi.


MXC/A-luokan yhteistulokset:

1. Emil Weckman, 2. Joonas Näppi, 3. Tatu Junnola


MX1-luokkassa Helsingin Moottorikerhon Henrig Stigel otti aika-ajoissa piikkipaikan ja kisaerätkin jatkuivat hänen komennossaan. Ensimmäisessä erässä Stigell ampaisi startista kärkeen ja lähti kasvattamaan eroa takana tulevaan seuratoveriinsa Ludvig Söderbergiin sekä muuhun joukkoon. Siilinjärven Santtu Tiainen joutui keskeyttämään heti erän alkumetreillä. Stigell jatkoi ajoaan kärjessä perässään hyvää vauhtia pitänyt Söderberg joka pääsikin ihan Stigelin kantaan, mutta kiri ei ohitukseen riittänyt. Järjestys maalissa siis Stigell, kakkosena Söderberg ja kolmanneksi ajoi hyvän ja varman ajon ajanut Tampereen Motocrossin Teemu Keljo.

Kakkoserä alkoi jälleen Stigellin tahdittamana perässään Söderberg, Keljo ja Roos. Söderberg ajoi Stigellin kannassa, mutta kaatui ja tippui useita sijoja. Tiimikaverukset Teemu Keljo ja Joni Roos mittelivät kakkospaikasta, jonka lopulta korjasi Joni Roos. Henric Stigell ajoi varmasti ruutulippulle ykkösenä ja varmisti samalla MX1-luokan suomenmestaruutensa jo tänään Hyvinkäällä. Erässä toiseksi ajoi Joni Roos ja kolmanneksi Teemu Keljo.


MX1-luokan yhteistulokset:

1. Henric Stigell, 2. Joni Roos, 3. Teemu Keljo


Teksti

SM-Motocross tiedotus

Täydelliset tulokset: http://mylaps.com/en/events/1191565